Dragan Šutanovac

DS: Izbori 4. marta ne samo za Beograd, već i za Srbiju
Tanjug | 11. 02. 2018 – 23:30h
Konvencija koalicije “Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni” održana je danas, a kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda i predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da izbori koji slede 4. marta nisu izbori samo za Beograd, već za celu Srbiju.

On je citirao Zorana Đinđića, rekavši da je kada se pogleda unazad sve dobro što je urađeno u Srbiji urađeno od strane demokrata i da je glas za demokrate glas za one koji se bave problemima građana i koji nude rešenja.

Kako kaže, u Beograd dolaze oni koji žele jeftinu radnu snagu i provod, te je ključno Beograd osloboditi od straha i boriti se ne za vlast, već za moderne i evropske vrednosti, te da Beograd “vode mali u ime velikog gazde”.

– U ovoj borbi ćemo uspeti, jer su promene uvek kretale iz Beograda. Ovo je grudva koja će pokrenuti lavinu, da Beograd bude prvi korak ka modernoj Srbiji – rekao je Šutanovac i dodao da će ukoliko pobedi omogućiti reforme u policiji, prosveti, zdravstvu, vojsci, javnoj upravi…

Svoj govor je završio porukom – “Marš u istoriju, a neki i u zatvor”.

Vesna Rakić Vodinelić navela je da trenutna vlast u Srbiji neprestano laže, ruši delove Beograda, bespravno gradi, namešta statistike i plagira doktorate, a predsednik SDS Boris Tadić rekao je da se demokrate ponovo bore za normalnost i slobodu i da od te borbe neće odustati.

– SNS je zasnovana na organizovanom kriminalu, na laži, krađama i vrednostima devedesetih. Danas se pitamo kako je moguće da Vučić pokušava da zataška smrt Olivera Ivanovića deljenjem krava nesrećnim ljudima, a oni su ti koji su crtali metu – rekao je Tadić i dodao da su protivnici demokrata opasni ljudi koji su povezani sa onima koji su u prošlosti ubijali.

Tadić je rekao i da je jedini način da se pobedi “pošast” ujedinjene opozicije, a kako je rekao “svako ko podrzi Aleksandra Vučiha je neprijatelj slobode i normalnosti”.

Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović rekao je da je ekologija u Beogradu uništena i pozvao ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da podnese ostavku.

Tanja Fajon obratila se prisutnima preko video-poziva i porucila da podržava demokratsku opciju i želi da se Beogradu vrati sloboda, a Beograđanima pravda, dok je gradonačelnik Skoplja i izaslanik makedonskog premijera Zorana Zaeva Petre Šilegov rekao je da je biti gradonačelnik velika čast, ali i odgovornost, ali da je uveren da je Šutanovac pravi izbor za tu funkciju.

Predsednik Nove stranke Zoran Zzivković rekao je da kada dođu na vlast, neće mafiju koja vodi Beograd nigde terati, “samo u Padinsku skelu, jer je većini tamo i mesto – u zatvoru”.

On je dodao da će lično učestvovati u kontroli izbornog procesa i istakao da će ukoliko dođe do bilo kakvog pokušaja krađe doći do “6. marta, kao što je došlo i do 5. oktobra”.

Skupu su između ostalog prisustvovali i Branko Jokić, Vesna Pešić, Dragoljub Mićunović i Dule Vujošević.

Please follow and like us: